JAZZILAISET




tiistai 2. elokuuta 2011

Paimennusta


Luonnetestikuvia on saatavilla, mutta uuden koneen oppimisessa menee taas aikaa....
Sillä välin voin ylpeänä esittää Ansan taitavaa paimennusta.
Ranch-kisat jäi väliin lääkekuurin takia, harjoittelemassa ollaan silti käyty säiden ja jaksamisen mukaan. Tämän kesän katras onkin kohtuu iso, 18 päätä, ja välillä melko haasteellinen pahantuulisen Mustikan vuoksi, sekä pikku karitsojen. Välillä ihmettelen Ansan kykyjä itsekin, vai onko vain sattumaa, että yleensä harjoitukset onnistuvat hyvin. Vaikka omasta mielestäni olen ihan noviisi näissä asioissa, niin uskallan väittää Ansan lukevan laumaa hyvin. Olen siitä niin ylpeä ja kiitollinen!
Pakko myös mainita, että juniori Liina alkaa osoittaa innostusta lampaisiin. Eilen jouduin kiperiin tilanteisiin sen innostuessa ihan kunnolla kiertämään laumaa. Ja kun lauma on iso ja vikkelä, sai paimenkin laittaa juoksuksi :o) Liina on ollut Ansan hyvässä opissa. Nyt täytyy alkaa hallita pysähtymistä.
Videossa ei näy ihan alkua, jossa osa katraasta on erotettu ja seisoo kiinni katoksessa, koska johtajalampaat ovat siellä parin muun kanssa. Davelta loistava idea harjoitella kunnon vetoa, johonkin suuntaan. Haasteellista siis saada ulkopuolinen lauma irtoamaan kokonaisena ja rauhassa. Melko tyypillinen kisatilanne. Ei lienee tarvitse mainita, että olin varautunut työstämään pelkkää irrottamista, mutta joko lampaat luottaa minuun eniten (mitä en usko) tai kunniottavat Ansaa oikeasti, tai molempia. Joka tapauksessa olin tosi ällistynyt, ja tuskin muistin lähteä liikkeelle, kun Ansa jo toi lampaita :o)
Kiitos kuvaajalla, Upa Ikoselle!

http://www.youtube.com/watch?v=SWohk7wanyY&feature=mfu_in_order&list=UL

http://www.youtube.com/watch?v=preZBFPKyTc&feature=mfu_in_order&list=UL

1 kommentti: