JAZZILAISET




sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Ansa ja Kimi luonnetestissä 9.7.

Onnistuin saamaan molemmille paikan samana päivänä. Kimin kohdalla testiin vieminen on ollut pelkästään paikansaamisesta ja viitseliäisyydestä kiinni. Ansan kanssa olen puolestaan ollut epävarma, viedäkö vai ei.... jospa se saa vaikka trauman ;o) Nyt ovat testit onnistuneesti takana!

Testi oli kovassa helteessä Dobermanni-majalla Oulunkylässä. Tuomarit Anne Juppi ja Auli Kiminki.

Eihän se ollut mikään pistekimara kummankaan osalta ; Kimi 82 p. Ansa 37 plussalla ;o) . En tiedä olenko tyhmä, vähään tyytyväinen, vai molempia, mutta olen oikein tyytyväinen tuloksiin. Kummallakin omanlaisensa tulos ja kumpikaan ei saanut traumoja.

Tässä testitulokset:
Kimi: Toimintakyky: -1, pieni
Terävyys: +3, kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +1, pieni
Taisteluhalu: -1, pieni
Hermorakenne: +1, hieman rauhaton
Temperamentti: +2, kohtuullisen vilkas
Kovuus: +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +2a, luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus: ++ , laukauskokematon
Plussia kertyi 107, miinuksia 25, loppupisteet siten 82.
Oma käsitys Kimistä sai vahvistusta, ei ole niin kova äijä kuin esittää ;o) Yllättävää ehkä oli sen vähäinen puolustushalu; murisi ja haukkui mun selän takana: "meidän perheessä tuolla emännällä on kukkaro, älä mua kato!" .... Kelkka meni odotetusti, pienellä houkuttelulla tuli kelkalle. Haalaria säikähti kovasti ja melkein kaatoi minut paetessa ;o) Tuli paikalle uudestaan mun perässä, kuulemma häntä alhaalla, mutta ei tarvinnut kiskoa mukaan. Tynnyri oli ihan helppo nakki. Pimeää huonetta vähän jännitin, viitsiikö tuo lähteä ovelta eteenpäin, mutta niin vain tuli melkein suoraan mun luo ilman yhtäkään kutsua!
Ihan Kimi-heelerin näköinen tulos, vähän nössykkä mammanpoika ;oD

Ansa: Toimintakyky: -1, pieni
Terävyys: +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +3, kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu: -1, pieni
Hermorakenne: +1, hieman rauhaton
Temperamentti: -1c, impulsiivinen
Kovuus: +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +2a, luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus: ++, laukauskokematon
Plussia 77, miinuksia 40, pointseja jäi +37.
Ansa yllätti positiivisesti. Olin varautunut siihen, että pelkkä kentälle meno saa aikaan torikammon. Mutta käytös oli koko testin ajan hyvinkin kotoisen oloista. Tuomareiden silittelyt otti vastaan mielellään, ei koittanut pakittaa tms. Leikki kepilläkin minun kanssa, mutta ei sitten tuomarin :o) Kelkka oli ihan kauhean pelottava! Sain tehdä paljon töitä, että saatiin Ansa katsomaan sitä. Onneksi tuomarit antoivat aikaa, sanoivat kritiikissä, että melkein keskeyttivät testin. Mutta sitten Ansa kokosi yhtäkkiä itsensä, ja tuli kelkalle ilman että kelkka tarvitsi atomeiksi purkaa.
Ja jos pimeälle kujalle tarvitsee mennä, niin kannattaa ottaa mukaan paimenkoira Ansa enemmin kuin "karski" heeleri-uros ;o)
Haalaria pelästyi vain vähän ja ohitti sen häntä pystyssä edelläni. Tynnyri oli myös ihan kakunpala :o)
Pimeässä huoneessa tuli lähes suoraan minua kohti, törmäsi vieressä olevaan tuoliin ja lähti takaisin ;oD Haki kyllä koko ajan, mutta rohkeus petti vähän ja kutsusta tuli sitten luokse. Blondi mikä blondi....
Turhaan ei ole Ansa saanut lisänimeä Ansismus Ensimmäinen Omituinen; aiheutti myös luonnetestituomareille päänvaivaa. Kritiikissä kertoivat, että miettivät pitkään onko se pehmeä (-2) vai onko omituisuus temperamentin puolella. Ja päätyivät, että on impulsiivinen (=reagoi nopeasti ja yllättäin, jopa epärationaalisesti, nopein liikkein , testisääntöjen mukaan suurinpiirtein), koska haalarikujalla ja muuallakin palautui hyvin. Ainoa kauhistus oli kelkka.
Oikeastaan se impulsiivisuus selittää monia asioita. Ansa on Ansa, omanlaisensa hyväntahtoinen hölmö joskus :o)

Lotta ja Dave olivat katsomassa ja kuvaamassa testit. Videota ja kuvia odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti