JAZZILAISET
perjantai 8. kesäkuuta 2012

Lampaita laitumella, tyynyssä ja unissa

Kesän tulon tietää siitä, että ei ole koskaan kotona sisällä, ainakaan siivoamassa. Jos ei ole töissä, niin sitten ulkoiluttamassa koiria lampailla tai ilman :o)
Pikkupässit tulivat laitumelle toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Puuhaa niiden vuoksi onkin sitten riittänyt! Heti seuraavana maanantaina olivat säikähtäneet jotain ja puskeneet itsensä aidoista läpi. Sain soiton töihin, että karitsoja karussa tiellä asti. Onneksi oli rauhallinen päivä töissä, joten hyppäsin autoon ja kaasutin kohti Lohjaa. Samalla soitellen neuvoja löytäjille ja apujoukkoja haalien, ja tietenkin tärkein piti saada paikalle, Ansa.
Ei voi kun ihmetellä koiransa taitoa lukea jopa vauhkoontuneita eläimiä. Juuri kun luulimme saaneemme ne toisten luo, niin pinkaisivat metsään. Ansa jäljitti ne, ja sitten Krisse jo huutelikin, että täällä ovat.
Tosin suuri apu oli myös naapureista, Krissestä ja Upasta, jotka toimivat esteinä, porttivahteina ja kantajina. Meistä tulee vielä Krissen kanssa hyviä paimenkoiria, kunhan laitetaan kunnon kengät Krissellekin jalkaan ;oD
Ilman Ansaa en tiedä miten olisimme ne saaneet alalaitumelle ehjien aitojen taakse. Ne kun eivät tulleet edes leivän perässä, vaan pinkoivat  kohti ylälaidunta ja tietä; sinne missä äitit on.... Koiran nopeus ja tottelevaisuus tuottivat lopulta tuloksen ja saimme ne muiden lampaiden luo. Upa uhrautui ja kantoi yhden aivan uupuneen texel-mixin aitaukseen. Päivä oli lämmin ja pikkuiset olivat olleet hädissään useamman tunnin.
Loppu hyvin kaikki hyvin! Laitumella riittää ruokaa kaikille ja ovat hyvin tottuneet koiriin ja ihmisiin.
Liinakin on oppinut paljon uusia asioita, ja minä Liinasta. Rohkeutta siltä ei ainakaan puutu. Nyt ei enää harjoittele vain Ansan opastuksella, vaan tehdään kahdestaan kuljetuksia ja poispäin ajoja.
Kimikin pääsi tänään pitkässä liinassa hakemaan pässejä kauralle :o) Ihan eivät pässit sitä ymmärrä, mutta oppivat ajan kanssa. Konstaapeli oli niin ylpeä työstään vielä kotonakin, että piti Pekalle oikein tohottaa ;o)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti